nb202101In onze laatste nieuwsbrief vroegen de AC Rijksvakbonden jullie om te reageren op het bod van de werkgever Rijk. Dat hebben jullie massaal gedaan.

Bedankt voor de ruim vijfhonderd reacties! Het is duidelijk: de werkgever Rijk is niet op de goede weg. Er ligt een enorme kloof tussen de belevingswereld van de werkgever Rijk en jullie als rijksmedewerkers.

Hoe verder? Lees hier meer.

Afgelopen maandag 7 juni heeft de werkgever Rijk een nieuw cao-bod gepresenteerd. Zeer velen lieten de bonden weten dat dit bod te slecht is om serieuze onderhandelingen te kunnen starten.
Dat hebben de bonden de werkgever Rijk laten weten. De werkgever Rijk was onder de indruk en geraakt door de reacties, maar blijft desondanks vasthouden aan zijn standpunt dat dit werkgeversbod het startpunt dient te zijn van de nieuwe onderhandelingen. De bonden kunnen op basis van dit bod niet verder onderhandelen. Volgende week volgt hierover nog een uitgebreid nieuwsbericht van de AC Rijksvakbonden.

nb202101De werkgever Rijk presenteerde maandag 7 juni een nieuw bod aan de bonden.
Klik hier voor de nieuwsbrief.

nb202101Op welke wijze en wanneer hervatten bonden en werkgever Rijk de cao-onderhandelingen?
Klik hier voor de nieuwsbrief.

nb202101Bonden en werkgever Rijk starten verkennende gesprekken. Uit deze verkennende gesprekken zal blijken of jullie onderhandelaars de cao-onderhandelingen hervatten of dat ze opnieuw moeten concluderen dat er geen perspectief is op een onderhandelingsresultaat.
Klik hier voor de nieuwsbrief.

nb202101Na verschillende cao-rondes is op donderdag 18 februari jl. door de bonden geconcludeerd dat het geen zin heeft door te praten over de cao Rijk. In deze uitgebreide nieuwsbrief wordt uitgelegd waarom de vakbonden dit besluit hebben genomen. Ook vind je een link naar de inzetbrief van de rijkswerkgever.
Klik hier voor de nieuwsbrief.

Na verschillende cao-rondes heeft de werkgever donderdag 18 februari zijn loonbod gedaan: 1% voor een jaar. Hiervan moeten ook andere verbeteringen in de cao worden betaald. Bonden hebben geconcludeerd dat met een dergelijk slecht loonbod, het geen zin heeft door te praten. De bonden gaan pas weer in gesprek als er een beter voorstel vanuit werkgeverszijde komt.
Volgende week volgt een uitgebreide nieuwsbrief hierover.

Jullie onderhandelaars voeren de cao-onderhandelingen namens alle leden. Door de laatste ledenenquête weten de AC Rijksvakbonden wat jullie belangrijk vinden. Hiermee hebben de AC Rijksvakbonden een onderhandelingsinzet gemaakt.
Lees hier meer.

Onze huidige cao loopt tot 1 januari 2021. Dat betekent dat we binnenkort weer starten met cao-onderhandelingen. Wij willen daarom graag weten wat jij belangrijk vindt.
Klik hier voor de enquête.